Polityka cookies

 

To oświadczenie dotyczące plików cookie zostało ostatnio zaktualizowane w dniu 26 października 2019 r. i dotyczy obywateli Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

1 Wprowadzenie


Nasza strona internetowa www.milldecor.pl (dalej: „Mill decor”) korzysta z plików cookies (tzw. “ciasteczka”). Pliki cookies są również umieszczane przez zaangażowane przez nas strony trzecie. W poniższym dokumencie informujemy o korzystaniu z plików cookies na naszej stronie internetowej.

2 Czym są cookies?


Pliki cookies stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

3 Po co są cookies?


Wykorzystujemy pliki cookies w następujących celach:

  • Logowanie do serwisu, możliwość utrzymania sesji logowania użytkownika na każdej kolejnej stronie serwisu.
  • Tworzenie anonimowych statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
  • Określanie profilu użytkownika w celu wyświetlania strony zgodnie z jego preferencjami.

4 Zgoda na cookies


Gdy odwiedzasz naszą stronę po raz pierwszy, pokazujemy Ci okienko z wyjaśnieniem na temat plików cookie. Klikając przycisk „Zgoda na wszystkie”, wyrażasz zgodę na używanie przez nas wszystkich plików cookies opisanych w niniejszym oświadczeniu. Możesz wyłączyć korzystanie z plików cookies za pomocą przeglądarki, jednak należy pamiętać, że nasza strona internetowa może w takim razie nie działać poprawnie.

5 Cookies podmiotów trzecich


Pliki cookie mogą być wykorzystane przez podmioty trzecie, takie jak Google. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności firmy, aby poznać zasady korzystania z plików cookies: Polityka ochrony prywatności Google.

6 Rodzaje cookies


6.1 Sesyjne cookies
Wykorzystujemy „sesyjne” cookies. Są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).

6.2 Stałe cookies
Wykorzystujemy „stałe” cookies. „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

6.3 Niezbędne cookies
Niezbędne pliki cookies są absolutnie konieczne do prawidłowego funkcjonowania strony Mill decor. Umożliwiają efektywne poruszanie się po stronie internetowej.
Niezbędne pliki cookie nie są przechowywane w trwały sposób na komputerze lub innym urządzeniu użytkownika i są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki.
Możemy umieszczać te pliki cookies bez zgody użytkownika.

6.4 Funkcjonalne cookies
Funkcjonalne cookies służą zapewnieniu wysokiego poziomu funkcjonalności serwisu, umożliwiają zapamiętanie preferowanych przez użytkownika funkcjonalności serwisu.
Na przykład, dają możliwość nie wprowadzać wielokrotnie tych samych informacji podczas odwiedzania naszej strony internetowej, a przedmioty pozostają w koszyku, dopóki nie zapłacisz.
Ich zablokowanie spowoduje, że wybrane funkcje nie będą działać prawidłowo.
Możemy umieszczać te pliki cookies bez zgody użytkownika.

6.5 Analityczne cookies
Na tej stronie nie używamy analitycznych plików cookie.

6.6 Reklamowe cookies
Na tej stronie nie używamy reklamowych plików cookie.

6.7 Przyciski mediów społecznościowych
Na naszej stronie internetowej nie używamy przycisków mediów społecznościowych do promowania stron internetowych ani udostępniania ich w sieciach społecznościowych.

7 Używane przez nas cookies


MailChimp

Cel: Ten plik cookies służy do śledzenia rejestracji do newslettera. Mailchimp wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji przechwyconych z danych wprowadzonych przez użytkownika w celu remarketingu.
Okres przechowywania: 365 dni.
Cookies:
mailchimp_landing_site,
mailchimp.cart.current_email,
mailchimp.cart.previous_email,
mailchimp_user_email,
mailchimp_user_previous_email,
mailchimp_cart_current_email,
mailchimp_cart_previous_email
Polityka prywatności

JetPack

Cel: Przechowuje moduły, które mogą wymagać dodatkowej weryfikacji prywatności w przypadku witryn prywatnych, abyśmy mogli poprawnie przekazać je użytkownikowi.
Okres przechowywania: Sesja
Cookies:
tk_tc,
tk_qs,
tk_ai,
jetpackState
Polityka prywatności

WooCommerce

Cel: Ten plik cookie jest umieszczony w celu śledzenia sprzedaży, pozycji w koszyku.
Okres przechowywania: 365 dni.
Cookies:
wc_cart_hash_xxxxxx,
wpwoocommerce_session_xxxxxx,
woocommerce_recently_viewed,
woocommerce_items_in_cart,
woocommerce_cart_hash,
wp_woocommerce_session_xxxxxx
Polityka prywatności

WordPress.com

Cel: Zbiór wewnętrznych wskaźników aktywności użytkownika, służących poprawie komfortu użytkowania.
Okres przechowywania:
Cookies:
tk_lr,
tk_or,
tk_r3d
Polityka prywatności

GDPR Plugin

Cel: Wtyczka RODO to wtyczka, która umieszcza pliki cookies, aby pomóc DPO w zapewnieniu zgodności witryny.
Okres przechowywania: 365 dni.
Cookies:
gdpr,
gdpr[consent_types],
gdpr[allowed_cookies],
gdpr[privacy_bar],
cookie_notice_accepted,
cookies_accepted,
gdpr[privacy_bar,
gdpr[allowed_cookies,
gdpr[consent_types
Polityka prywatności

WordPress

Cel: Cookies zapewniające abyś użytkownik był zalogowany.
Okres przechowywania: 30 dni.
Cookies:
_wordpress_ Polityka prywatności

PayPal

Cel: Ten plik cookie służy do dokonywania płatności przez PayPal.
Okres przechowywania: 365 dni.
Cookies:
__paypal_storage__ Polityka prywatności

Google Fonts

Cel: Używamy API Google Fonts dla wyświetlania czcionek na naszej stronie internetowej. Google Fonts API wymaga podania adresu IP użytkownika podczas odwiedzania naszej witryny.
Okres przechowywania: 365 dni.
Cookies:
tcb_google_fonts Polityka prywatności

PayPal

Cel: Używamy PayPal do przetwarzania bezpiecznych płatności.
Okres przechowywania: Sesja
Cookies:
paypal Polityka prywatności

8 Twoje prawa w odniesieniu do danych osobowych.


Masz następujące prawa w odniesieniu do swoich danych osobowych:

  • Masz prawo wiedzieć, dlaczego Twoje dane osobowe są potrzebne, co się z nimi stanie i jak długo będą przechowywane.
  • Prawo dostępu: masz prawo dostępu do znanych nam danych osobowych.
  • Prawo do sprostowania: masz prawo uzupełniać, poprawiać, usuwać lub blokować swoje dane osobowe w dowolnym momencie.
  • Jeśli wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych, masz prawo odwołać tę zgodę i usunąć swoje dane osobowe.
  • Prawo do przeniesienia danych: masz prawo zażądać od administratora wszystkich swoich danych osobowych i przekazać je w całości innemu administratorowi.

Aby skorzystać z tych praw, skontaktuj się z nami. Zapoznaj się z danymi kontaktowymi na dole tego oświadczenia. Jeśli masz skargę dotyczącą sposobu, w jaki przetwarzamy Twoje dane, chcielibyśmy uzyskać od ciebie wiadomość, ale masz również prawo do złożenia skargi do organu nadzorczego (Urzędu Ochrony Danych).

9 Włączanie / wyłączanie i usuwanie plików cookie


Możesz użyć przeglądarki internetowej do automatycznego lub ręcznego usuwania plików cookies. Możesz także określić, że niektóre pliki cookies nie mogą być umieszczane. Inną opcją jest zmiana ustawień przeglądarki internetowej, tak aby otrzymywać komunikat za każdym razem, gdy plik cookie zostanie umieszczony. Aby uzyskać więcej informacji na temat tych opcji, zapoznaj się z instrukcjami w sekcji Pomoc przeglądarki.

Pamiętaj, że nasza strona internetowa może nie działać poprawnie, jeśli wszystkie pliki cookies są wyłączone. Jeśli usuniesz pliki cookies w przeglądarce, zostaną one ponownie umieszczone po Twojej zgodzie, gdy ponownie odwiedzisz naszą stronę internetową.

W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:
a. Internet Explorer
b. Chrome
c. Safari
d. Firefox
e. Opera
f. Android
g. iOS (Safari)
h. Windows Phone

10 Kontakt


W przypadku pytań lub komentarzy dotyczących naszej polityki plików cookies i tego oświadczenia, prosimy o kontakt za pomocą następujących danych kontaktowych:

Alexander Militskih
ul. Libelta 37, 61-707 Poznań, Polska

 

 Current status: AcceptedCurrent status: Denied